Att sysselsätta barnen vid barnbordet under ett bröllop är viktigt för att både barnen och föräldrarna ska kunna njuta av evenemanget. Här är några idéer som kan hjälpa till att hålla barnen engagerade och underhållna. Här hittar du fler roliga saker för barnen att hitta på under ett bröllop.

Aktivitetspaket

Förbered små aktivitetspaket med färgläggningsböcker, kritor, färgpennor och klistermärken. Barnen kan sitta och färglägga eller skapa konstverk medan de sitter vid bordet.

Lekhörna

Inrätta en liten lekhörna nära barnbordet med några mjuka leksaker, pussel och kanske en liten lekmatta. Det ger barnen möjlighet att röra sig och leka när de blir rastlösa.

Skattjakt

Organisera en enkel skattjakt med små gåtor eller ledtrådar. Detta kan hjälpa till att hålla barnen engagerade och ge dem en rolig aktivitet att delta i.

Pysselstation

Förbered en pysselstation med olika material som papperssugrör, piprensare, pärlor och lim. Barnen kan skapa egna små konstverk eller dekorationer.

Ansiktsmålning

Anlita en ansiktsmålare som kan måla små mönster eller figurer på barnens ansikten. Det kan vara en rolig och spännande upplevelse för dem.

Filmvisning

Om det är möjligt, sätt upp en liten skärm där barnen kan titta på anpassade filmer eller tecknade serier. Det kan hjälpa till att hålla dem upptagna under en längre tid.

Gåtor och frågesporter

Utmana barnen med enkla gåtor, frågesporter eller hjärnövningar. Det kan vara både underhållande och stimulerande för dem.

Roliga servetter och dukning

Använd servetter med roliga mönster eller figurer som barnen kan vika och leka med under tiden de sitter vid bordet.

Bordslekar

Skapa enkla bordslekar som korsord, ordletning eller memory-spel på bordsplaceringen. Det ger barnen en rolig utmaning medan de äter.

Barnvänlig matpresentation

Gör matpresentationen rolig genom att servera maten på ett lekfullt sätt. Till exempel kan du göra små portioner i muffinsformar eller skapa ansikten med olika ingredienser på tallriken.

Uppträdanden och shower

Om det finns barn som gillar att uppträda, ge dem möjlighet att framföra sånger, danser eller små shower inför de andra barnen.

Utelekpaus

Om det är möjligt, ordna en kort paus för barnen att gå ut och leka en stund, särskilt om festen äger rum utomhus.

Genom att kombinera några av dessa idéer och anpassa dem efter barnens ålder och intressen kan du hjälpa till att skapa en rolig och minnesvärd upplevelse för barnen vid barnbordet under bröllopet. Det är viktigt att se till att de har tillräckligt med underhållning och aktiviteter för att hålla dem glada och nöjda under hela evenemanget.