Det finns barnvagnar i olika utföranden, kvalitéer och modeller. Precis som det existerar mode i kläder går det även modetrender inom barnvagnar och det finns en hel del att välja mellan. Det som är viktigt att tänka på när man ska köpa en barnvagn är att den är säker, bekväm och lätthanterlig. Den dyraste och senast i modet är inte alltid den bästa, välj med omsorg och kolla runt vad som finns i utbudet. Det kan också vara nödvändigt att jämföra olika återförsäljare av barnvagnar.

När man ska köpa barnvagn finns en del saker man bör ha i åtanke. Vad ska barnvagnen användas till? Vilken livsstil har man och vilka behov ska uppfyllas av barnvagnen? Ska den kunna klara skogspromenader med hundarna, snö, slask och isunderlag, lever man centralt i en storstad och vill ha en lättmanövrerad vagn eller ska den kunna klara av blandad terräng? Finns det huvudstopp- och låsanordningar på vagnen? Bromsar på två hjul och är de avtagbara med extra lås?

På marknaden finns det olika modeller och det kan ibland vara svårt att veta vilken barnvagn man ska ha. Det finns vanlig barnvagn, duovagn, sulky, resevagn, joggingvagn, syskonvagn, vändbar sittvagn och tvillingvagn att välja på. Alla dessa vagnar har ett specifikt syfte som beror på vilka behov man har av barnvagnen. Vagnen ska vara lätthanterlig för föraren men också bekväm och rymlig för barnet eller barnen. Vagnen kan dessutom vara utrustad med många finesser som gör att vardagslivet blir lite enklare, många väljer att ha en väska hängandes över vagnen där man kan förvara nödvändigheter. Det brukar generellt också finnas utrymme under självaste vagnen. På vissa vagnar går det att montera på en ståbräda, det är som en platta med hjul där barnet kan stå och åka med på – perfekt för ett par trötta ben.

Tvillingvagn

Tvillingvagnen är det givna valet för dig som har tvillingar eller två små barn i nära ålder som båda behöver åka i vagn. Tvillingvagnar finns i flera olika modeller, där antingen sitt- och liggdelen är bredvid varandra eller där den ena delen är placerad framför den andra. Modellerna har olika mått, vilket man bör tänka på innan inköp för att kunna ta sig fram på alla ställen. En tvillingvagn är även tyngre och man bör då välja en lättare variant för att orka köra vagnen i alla väder. Välj en vagn som lätt fälls ihop i ett stycke och inte behöver plockas isär. Kolla gärna att den får plats i bagageutrymmet på bilen också. För att se ett blandat sortiment hänvisar vi till www.tvillingvagn.nu.