Många barnfamiljer väljer att åka på bilsemester genom Sverige eller Europa i sommar. Bilsemester blir allt mer populärt just för att du hinner se och uppleva mycket under en kort period. Att bila med barn är ett äventyr för hela familjen men det finns en del saker som är viktiga att tänka på både inför och under resan. Bilresor kan vara ansträngande både för stora och små och här kommer några smarta tips för en enklare bilsemester.

En säker bilsemester är jätteviktigt när ni reser med barn. Innan avfärd ska ni se till att kontrollera att bilbarnstolen är anpassad till barnets ålder, läng och vikt för att barnet ska resa tryggt och säkert. Kontrollera även noga bilstolsfästena och att underförankningsbanden är väl spända innan avfärd. Se även till att vara ordentlig utvilad om ni mot förmodan ska köra långa sträckor på natten när barnen sover.

Planera är A och O! Planera resan innan avfärd och utgå från vad ni vill se och göra under er bilsemester. Det finns jättemånga spännande och roliga platser i Sverige och Europa att besöka så planera era vägval utifrån själva målet med resan. Förboka boende, det finns många barnvänliga hotell runt om i Europa som bjuder in till sol och bad vid härliga pooler. Bilresor kan vara ansträngande för barnen och de kommer garanterat att bli uttråkade. För undvika detta i den mån det går ska ni se till att ha med er underhållning för barnen. Packa ner målarböcker eller andra lättillgängliga leksaker som kan användas under färden, en surfplatta med filmer och spel som barnen kan underhålla sig med under resan är också ett alternativ.

Packa rätt inför bilsemestern. Packa en badväska, hotellväska och kylväska med mat och snacks för att göra det enklare under resans gång när blodsockret dippar eller när magen kurrar. Se till att ha mat och vätska till hands.

Mycket mer information om bilsemester hittar du på Bilsemester.net