För att få den skönhetssömn du förtjänar krävs det en riktigt skön och mysig pyjamas. Välj en modell i lyxigt material som till exempel siden för en exklusiv känsla, eller i mjuk bomull som känns skön mot huden och låter den andas. Idag hittar man pyjamasar i de flesta material och utseenden, och det har tagit en stor plats i vår garderob. För varför ska inte en pyjamas kunna vara både snygg och bekväm? Hos nästan alla modemärken runt om i världen kan du hitta kollektioner med sovplagg i olika färger och former. Vissa föredrar en tvådelad variant med shorts och linne, medan andra som är mer frusna under natten gärna sover i en klassisk flanellpyjamas med långa ärmar och ben. Eller varför inte ett vackert nattlinne? Det finns helt enkelt något för alla.

Varierande utseende

Pyjamasar kan vara designade i klassiska färger som vitt, grått eller svart, men det är också en marknad där man kan gå loss bland mönster och färgglada kulörer. Något som också slagit stort den senaste tiden är pyjamasar med roliga tryck och citat. Från att tidigare endast ha varit ett plagg som håller dig varm på natten är det nu ett sätt att visa upp ens personlighet och stil. Här hittar du ett stort urval av pyjamas från JHN Sport.

Pyjamasens historia

Pyjamasen är ett plagg som vi använt i många hundra år. Från början kommer den från Indien och Sydostasien där den var ett traditionellt plagg för både kvinnor och män. Då användes den dock mer som bekväma tunna byxor än som ett nattplagg. Under 1800-talet fick den genomslag i Europa och det blev ett nattplagg som föredrogs av de brittiska männen. Från Storbritannien spred den sig sedan vidare ut i Europa och till USA och började användas av både kvinnor och män under 1920-talet.