Leksaker är roligt och ger mycket rum för fantasin. Det är viktigt för barn att få och kunna leka med leksaker som stimulerar och ger en positiv upplevelse. Leksaker finns för varje ålder, där barnet kan leka efter sin förmåga och utvecklas i sin egen takt. Pedagogiska, utbildande och fantasifulla leksaker som ökar kreativiteten och nyfikenheten hos barn är en viktig del av uppväxten.

Leksaker kan vara tillverkade i olika material beroende på producent, material som främst används är plast men också trä och metall, glas och sten som i till exempel spelkulor. Tåg i både trä och metall, spelande gosedjur, pussel, actionfigurer, barbiedockor, bilar i alla storlekar och många fler leksaker finns att köpa. För utomhusaktiviteter finns det givetvis också mycket spännande prylar såsom pulkor, fotbollar, rockringar, studsmattor, gatukritor, cyklar, mål, klubbor och det finns såklart mer än så. Leksaker kan även vara utformade för att lära, som till exempel alfabetet i form av bokstäver, böcker för läsning och bilderböcker för de riktigt små. Det finns också utbildande leksaker som byggsatser och experimentella leksaker exempelvis kemilådor.

Idag kan man hitta stora utbud av leksaker i både leksaksaffärer, mataffärer och varuhus. Det går även att beställa leksaker via nätet där du får de levererat direkt hem. Leksakers popularitet varierar beroende på vad som är populärt för tiden, i samband med nya filmer med roliga karaktärer brukar oftast leksaker produceras med samma karaktär. Detta gör att barnet kan leka med sin favoritkaraktär från filmen som barnet älskar.

Leksaksutbudet är oändligt och tillverkarna hittar ständigt på nya och spännande saker för barn som gör att de kan använda sin fantasi och utvecklas. Alla leksaker är individuellt anpassade och det är upptill varje förälder att bestämma vad som är lämpligt för barnets ålder att leka med. Lek ska vara roligt.